28-09-2020

Plakkende of schurende bovenbenen kunnen zorgen voor pijnlijke, rode of geïrriteerde huid. Een veelvoorkomend probleem waar niet alleen vrouwen last van hebben. Ook mannen kunnen dit enorm vervelende probleem ervaren. Last van schurende bovenbenen is met name in de warmere perioden een issue maar kan ook tijdens het sporten tevoorschijn komen. Gelukkig hebben wij de oplossing om schurende bovenbenen te voorkomen.

Wat is de oorzaak van schurende bovenbenen?

Schuurplekken ontstaan door een combinatie van warmte, schurende bovenbenen, vocht en irritatie door kleding. Hoewel je huid sterk en flexibel is, is deze tegelijkertijd gevoelig voor hitte, bacteriën en beschadigingen. Schuren bovenbenen langs elkaar of langs je kleding af, dan kunnen deze geïrriteerd raken. Zweet en vocht verergeren dit in veel gevallen. De huid zwelt wat op waardoor benen sneller aan elkaar plakken en wrijving ontstaat en laat de huid nu juist extra kwetsbaar zijn bij warmte en tijdens het transpireren.

Wat te doen om schuurplekken te voorkomen?

Er zijn voldoende middeltjes te vinden om schuurplekken te verhelpen als deze optreden. Maar waarom niet gewoon simpelweg voorkomen? Het voorkomen van schurende bovenbenen is altijd beter dan het genezen van pijnlijke schuurplekken.

1. Ondergoed van bamboe

Ondergoed is de eerste laag op je huid en dus automatisch de eerste laag die vocht zal opvangen. Vooral in de warme maanden heb je het liefst zo weinig mogelijk kledinglagen aan. Toch kun je er niet onderuit ondergoed te dragen. Het ondergoed krijgt als eerste te kampen met het vocht. Katoenen ondergoed wordt nat omdat het vocht niet naar buiten wordt afgevoerd. Ondergoed van bamboe daarentegen neemt 70% meer vocht op en voert het daarnaast ook af. Het ademende comfort van dit ondergoed zorgt er dus voor dat onder andere je bovenbenen juist langer droog blijven. Zo raakt de huid minder snel geïrriteerd en ontstaan schuurplekken minder snel.

2. Boxershorts met langere pijpjes

Een boxershort met langere pijpjes zorgt ervoor dat meer van je benen bedekt is. De extra lengte van de boxershort voorkomt dat de bovenbenen direct tegen elkaar of tegen kleding schuren. Daarnaast blijven boxers met langere pijpjes vaak beter zitten omdat zo’n pijpje tot over het dikste gedeelte van je been komt en dus minder makkelijk opkruipt. Draag boxershorts met langere pijpjes en voorkom huid-op-huid contact en dus schuurplekken en irritaties tijdens het lopen of sporten.

3. Goede pasvorm ondergoed

Kies voor ondergoed met een goede pasvorm. Het model ondergoed dat perfect aansluit aan de benen en daardoor geen kans krijgt om op te kruipen is ondergoed met een slim fit pasvorm. Een slim fit pasvorm blijft goed zitten en geeft je ondersteuning gedurende de hele dag, wat je ook doet of onderneemt.

Al onze boxershorts zijn gemaakt van bamboe wat zorgt voor een goede vochtopname en dus een fijn, ademend comfort. Ook zijn onze boxershorts superzacht wat resulteert in een next-level draagcomfort als eerste laag op je huid. Onze boxershorts hebben een slim fit pasvorm en die zorgt voor een goede aansluiting aan de bovenbenen. Ga je voor onze Paul boxershorts dan ga je voor de variant met langere pijpjes. Die bedekken je het grootste gedeelte van je bovenbenen. Met alle bovengenoemde eigenschappen voorkom je schurende bovenbenen en kom je comfortabel en met een goed gevoel de dag door. Voor welke set ga jij?

BESTEL BOXERSHORTS