04-01-2019

Wanneer wij het bij Bamigo hebben over duurzame kleding dan doelen we niet alleen op de lange levensduur van onze producten. Bij duurzame kleding gaat het bij ons ook om het ontwikkelen van een eerlijk product. Hierbij denken wij zowel aan de natuur als aan de arbeidsomstandigheden. Vind jij dit ook belangrijk? Lees dan vooral verder.

Lange levensduur

Bij Bamigo geniet jij langer dan gemiddeld van jouw boxershorts. Dat komt doordat onze onderkleding gemaakt wordt van de beste kwaliteit bamboetextiel. Onze productspecialisten zijn continu bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de producten en dat betaalt zich dan ook uit.

Geen bedreigde bamboesoorten

Doordat we bij Bamigo veel waarde hechten aan een eerlijk product worden er bij ons geen bedreigde bamboesoorten gebruikt. Ook de panda’s ondervinden geen hinder van ons bestaan. Zij eten namelijk kleinere bamboesoorten dan de bamboe die wij gebruiken. Weer een zorg minder.

Onze bamboe komt uit China. Daar wordt onze bamboe gekweekt op plantages van gecertificeerde leveranciers. Bij de groei van bamboe hoeven geen pesticiden, insecticiden en kunstmest gebruikt te worden. Bij het kappen worden enkel de stengels gekapt. De wortels blijven in de grond. Doordat bamboe ook nog eens ontzettend snel aangroeit kan er veel bamboe groeien zonder dat de grond uitgeput wordt.

Aandacht voor arbeidsomstandigheden

Bij het maken van een eerlijk product vindt Bamigo het ook belangrijk dat de arbeidsomstandigheden goed zijn. Wij werken daarom enkel met gecertificeerde leveranciers. Verder gaan wij zelf regelmatig naar het buitenland om de arbeidsomstandigheden te controleren. Wij streven ernaar om iedereen die betrokken is bij het produceren van bamboe kleding goed te behandelen.

Vind jij het niet alleen belangrijk dat de kwaliteit van het product goed is maar hecht jij ook waarde aan het verhaal dat daarachter schuilgaat? Dan ben je bij Bamigo aan het juiste adres.

NAAR DE WEBSHOP