04-03-2021

Er zijn ontzettend veel verschillende ondershirts te verkrijgen. Er is nogal wat verschil in pasvormen, mouwlengtes, kleuren en halzen. Om nog maar te zwijgen over de verschillende soorten en diktes van de stof. Je past je kleding natuurlijk altijd aan op de weersomstandigheden. In de koudere periodes draag je het liefst verschillende lagen kleding over elkaar, terwijl in de zomermaanden zo min mogelijk kleding prettig is. Al wil een extra laag in de zomer niet altijd zeggen dat het warmer is. Een lightweight ondershirt zorgt er ook in de zomer voor dat jij fris blijf. We leggen het je hieronder uit.

Vochtregulerende ondershirts

Doe jij in tijden van warme temperaturen iets meer dan alleen maar stilliggen, dan komt het zweet al tevoorschijn. Dit kan in sommige situaties enorm vervelend zijn. Om ervoor te zorgen dat zweet niet tussen je huid en kleding blijft zitten, of zelfs in je kleding trekt, kun je het beste direct op de huid een kledingstuk dragen dat goed met zweet om kan gaan. Een ondershirt dus! Het zweterige gevoel verdwijnt dan snel omdat het vocht opgenomen wordt en vervolgens naar buiten wordt afgevoerd en verdampt. Niet geheel onbelangrijk; hoe lichter de kleding qua gewicht, hoe sneller het droogt. Een lightweight T-shirts als ondershirt is key!

Wat zijn lightweight T-shirts en wanneer draag je deze?

Kortgezegd zijn lightweight T-shirts een luchtigere variant van reguliere T-shirts. Het gewicht van een T-shirt wordt uitgedrukt in aantal gram per vierkante meter. Het is niet per definitie zo dat een zwaarder T-shirt van betere kwaliteit is. De kwaliteit is volledig afhankelijk van de kwaliteit van de stof.

Zoals eerder beschreven kun je tijdens warme omstandigheden het beste voor lichtgewichtkleding gaan. Buiten de in openlucht met warm weer is een licht, luchtig ondershirt veel comfortabeler. Ook in situaties waar je gekleed voor de dag moet komen, zoals op de werkvloer, zijn reguliere ondershirts vaak te warm. Lightweight T-shirts zijn dan ook ideaal en goed te dragen als ondershirt.

Maar om te zweten hoeft het niet altijd warm te zijn. Ook in frissere periodes zijn er situaties waarin het zweet je uit kan breken. Of wellicht ben jij iemand die het simpelweg sneller warm heeft. Dat kan soms botsen in combinatie met een winterse kledingkeuze. In frissere periodes kleed je jezelf nou eenmaal warmer aan of trek je verschillende lagen kleding aan. Draag jij het liefst warme kleding of verschillende lagen kleding maar is een regulier ondershirt daaronder toch te warm? Ook dan kun je je voordeel halen uit een lightweight T-shirt als ondershirt.

Wat zijn de beste lightweight T-shirts?

Lightweight T-shirts van Bamigo zijn luchtiger dan reguliere ondershirts door de fijne draad en in combinatie met de goede afwerking en kwaliteit de perfecte lightweight T-shirts. Een bijkomend voordeel van onze lightweight T-shirts is dat deze gemaakt zijn van bamboe. De bamboevezel kan extra goed omgaan met vocht. Deze stof neemt namelijk tot 70% meer vocht op dan katoen waardoor je sneller droog bent en dus nog langer een fris gevoel behoudt. Daarnaast geeft ons lightweight T-shirt dat beetje extra comfort dat je nodig hebt door de enorme zachtheid van de bamboevezel. Onze lightweight T-shirts zijn uitermate geschikt als ondershirt maar eventueel ook te dragen als bovenkleding. Welke hals heeft jouw voorkeur?

BESTEL LIGHTWEIGHT T-SHIRTS