22-03-2017

Er zijn er zo veel: symbolen in T-shirts. Sommige liggen voor de hand, andere zijn niet te ontrafelen. Het zijn er ook te veel om te weten wat de betekenis ervan is. Ieder T-shirt heeft ze. Maar wat betekenen deze precies en waarom heeft ieder T-shirt deze? Onze amigo’s brengen je wegwijs door de symbolen die Bamigo gebruikt in hun T-shirts.
 

5 verschillende symbolen

Ieder T-shirt heeft minstens 5 symbolen. Deze symbolen vertellen jou precies hoe jij je T-shirt moet verzorgen zodat ze er zo lang mogelijk van kunt genieten. En ieder symbool hoort thuis in een bepaalde groep: wassen, chemisch reinigen, bleken, strijken en drogen.

Symbolen in je Bamigo T-shirt

 

Symbool 1: Wassen

Deze spreekt eigenlijk best wel voor zich, een wasteil met het getal 40. Dit betekent dat je de T-shirts moet wassen en centrifugeren op 40 graden. Dit betekent overigens niet dat je deze niet kunt wassen op 30 graden als jij dat liever doet.

 

Symbool 2: Bleken

Bleken wordt gedaan om vlekken uit lichte kledingstukken te krijgen. Let op! Chloor is agressief en kan de kleding aantasten. Onze amigo’s adviseren dan ook om geen chloor- of bleekmiddelen te gebruiken om je kleding schoon te houden. Doe je dit toch? Dan bestaat de kans dat je het T-shirt beschadigd en dat zou zonde zijn.

 

Symbool 3: Drogen

Zoals je ziet in onze T-shirts zijn deze niet gemaakt om in de droger te doen. Keep Cool! Onze T-shirts drogen super snel dus dat is ook helemaal niet nodig. Dit wil overigens niet zeggen dat de T-shirts helemaal niet in de droger mogen. Het is natuurlijk wel mogelijk maar onze amigo’s geven je het advies dit niet te doen omdat de kans bestaat dat de vezel van het product beschadigd. Wanneer dat gebeurt kun je minder lang genieten van de T-shirts en dat is zonde.

 

Symbool 4: Strijken

Niet iedere stof is geschikt om te strijken. Onze T-shirts kunnen gestreken worden maar we adviseren wel een lage temperatuur aan te houden tijdens het strijken. Anders kan dat de vezels van de T-shirts beschadigen.

 

Symbool 5: Chemisch reinigen

Chemisch reinigen wil zeggen dat deze bij de stomerij gereinigd moeten worden. Dat is niet nodig voor de T-shirts van Bamigo. Ook is het niet verstandig vlekverwijderaar te gebruiken om de T-shirts schoon te houden. Reinigen in de wasmachine is meer dan genoeg.

 

Bestel je bamboe T-shirts hier