post image

Dos & Don'ts: hoe kies je het juiste overhemd

Dos and Don’ts voor de mouwen

Een overhemd op het werk is altijd een veilige keuze, behalve als je een overhemd met korte mouwen kiest. Om echt eerlijk te zijn, worden er in sommige situaties steeds vaker overhemden met korte mouwen gedragen, vooral in zeer modieuze cirkels. Maar in een zakelijke context is het veel beter om een klassiek overhemd te kiezen. Als het te warm voor je wordt, kan je je lange mouwen gemakkelijk oprollen, maar wees voorzichtig, draag ze niet zo onder een jas of een blazer.

Dos and Don'ts voor de stof

Er is een grote verscheidenheid aan overhemden beschikbaar, en het overhemd krijgt zijn karakter van de stof, dus het is belangrijk om daar aandacht aan te besteden. De grote don't is een overhemd met een hoog percentage synthetische vezels, omdat dat vaak goedkoop overkomt. Doe het goed en kies een overhemd met minstens 80% katoen of linnen.

Dos and Don'ts voor de kleur

Wees stijlvol en wees niet te experimenteel. Effen overhemden of met kleine patroontjes hebben een mooi effect. Voor degenen die pastelkleuren mooi vinden, is het spijtig om te zeggen dat deze vaak een don't zijn, omdat pastelkleuren je een bleke uitstraling kunnen geven. Wees ook voorzichtig met andere kleuren: groen en rood vallen in de 'misschien' categorie, afhankelijk van je type en stijl en of ze passen bij je zakelijke outfit. Maar geel is altijd een don't. Natuurlijk mag je ons van het tegendeel overtuigen.

Dos and Don'ts voor een T-shirt onder het overhemd

Het is een controversieel onderwerp in de modewereld. In een aantal landen, zoals Duitsland, is het heel gebruikelijk om een T-shirt onder het overhemd te dragen. In andere landen, zoals bijvoorbeeld Frankrijk, is het juist ongebruikelijk. Maar over één aspect zijn ze het in alle landen eens. Het T-shirt moet onzichtbaar zijn onder het overhemd. Daarom moet je een T-shirt kiezen dat bij je lichaamsvorm past, met een kleur die dicht bij je eigen huidskleur is of bij de kleur van het overhemd en je moet ook letten op de vorm van de hals. Een ronde hals als je een stropdas draagt, een V-hals als je het eerste knoopje open hebt en een diepe V-hals als je graag het tweede knoopje opendoet. Als je je aan deze regel houdt is het dragen van een T-shirt nooit meer een don't en is het helemaal aan jou en het comfort dat je zoekt.

Dos and Don'ts voor de kwaliteit

Wat de kwaliteit betreft, moet je drie dingen overwegen: de knopen, de naden en de achterkant van je overhemd. Omdat het vandaag de dag vrij gewoon is om overhemden met plastic knopen te dragen, is het onmogelijk om te zeggen dat dit een don't is, maar als het gaat om echte stijl, is het toch wel ten minste een 'misschien'. De grote 'do' zou zijn om knopen van natuurlijk materiaal zoals hout, paarlemoer of zelfs bamboe te hebben. Er is een vuistregel met betrekking tot de naad: hoe meer steken een naad heeft, hoe langer het overhemd meegaat. Koop dus overhemden met 8 of meer steken per 1 cm. Kies geen overhemden die minder dan 8 steken per cm hebben. Je kan gemakkelijk zien dat je een goedkoop overhemd in je handen hebt als er geen speciale naad op de rug is. Deze naad op de rug geeft je meer bewegingsvrijheid.

Nu je klaar bent voor je werk, wil je vast meer tips. Bijvoorbeeld, hoe draag je een overhemd onder een blazer? Vind meer blogs in onze categorie Mode & Stijl.

Bekijk de bamboe onderkleding hier

Delen:

Terug naar de webshop