12-04-2017

Voel jij je vaak gestrest na je werk? Of ben jij niet in staat om je vrije tijd goed te besteden omdat je teveel nadenkt over je werk? Als ‘ja’ het antwoord was op tenminste één van deze twee vragen dan is het tijd om na te gaan hoe jij je tijd beter kunt indelen. Een paar kleine simpele veranderingen kunnen al een groot verschil maken.

Onze amigo’s gingen op zoek naar interessant advies om goede gewoontes te ontwikkelen die je kunnen helpen om je volgeplande dag zo goed mogelijk door te komen. Nu dat een burn-out (of een brown-out: een gebrek aan motivatie op je werk) steeds minder bruikbaar wordt in onze samenleving, hebben onze amigo’s wat tips voor jullie:

1. Spendeer een beetje tijd om te ontstressen van je werk

De laatste tien jaar lijkt het erop dat als het gaat om politiek, economie en zelfs je sociale leven, het motto is veranderd naar: noodzakelijk. Hierdoor gaan mensen denken dat ze een paar uur per dag te kort komen om alles te doen wat ze zouden willen doen. Voel jij hetzelfde en vind je het moeilijk om dit te vermijden? Keep Cool! Probeer eens een of twee keer per week te mediteren. Je zult merken dat de druk en de stress die je opgestapeld had verlicht worden. In tegenstelling wat men denkt, is iets sportiefs doen in de ochtend zorgt er niet voor dat je meer uitgeput op je werk aankomt maar juist dat je kunt starten met frisse ideeën.

2. Pas je ‘gezonde’ gewoontes aan

Een klein voorbeeldje voor als je gezonder wil gaan eten. Pak minstens een stuk fruit per dag. Probeer deze al te eten voordat je naar je werk vertrekt. Probeer iedere dag iets aan beweging te doen. Iedere morgen beginnen met 5 push-ups voordat je de douche instapt is zo slecht nog niet toch? Geleidelijk aan kun je dit natuurlijk verhogen. Of ga een rondje joggen in de vroege morgen. Beweging in de vroege morgen zorgt ervoor dat je productiever bent voor de rest van de dag. Of wil je stoppen met roken? Start bijvoorbeeld met het weglaten van de laatste sigaret van de dag. Stap voor stap kom je er wel.

3. Vermijd al de onnodige dingen die je minder productief maken

Heb je dat ook wel een gehad met kleding? Wanneer jij je niet comfortabel voelt in de kleding die je draagt, voel jij je de dag door minder zelfverzekerd. Zorg ervoor dat je kleding draagt waar jij je goed in voelt, dan straal je dit vanzelf naar de buitenwereld uit. Dit geldt natuurlijk ook voor de onderkleding die je draagt. Een bamboe T-shirt onder je overhemd zorgt dat je comfortabel en fris de dag doorkomt.


 

Bestel je bamboe T-shirts hier