post image

Duurzaam Bamigo deel 2

Elke beslissing in je leven heeft directe en indirecte gevolgen. Kies jij voor Bamigo dan hebben beide een positieve invloed. Directe gevolgen: heerlijk draagcomfort en de perfecte uitstraling. Maar hoe kan jouw beslissing voor het dragen van een van onze Bamigo’s leiden tot iets positiefs in jouw omgeving? Dat lees je hier.

Keep Cool Wear Bamigo


Van bamboe naar viscose

Onze amigo’s kunnen het niet alleen; viscode maken uit bamboe. Daarom schakelen zij de echte bamboe experts daarvoor in: het bedrijf Hebei Jigao Fiber Chemical Company. Zij werken met een productieproces waar zij patent op hebben en werken in een gesloten proces. Bovendien zijn zij gecertificeerd en halen bamboe alleen van plantages waar geen gebruik wordt gemaakt van pesticiden en waar gewerkt wordt met goede omstandigheden.
 

Het productieproces

Maar het gesloten productieproces, wat houdt dat nou eigenlijk in? Er worden geen stoffen gebruikt die schadelijk zijn voor onze leefomgeving. Een ander bijkomend voordeeltje – in tegenstelling bij het gebruik van katoen – is dat er veel minder water nodig is om bamboe te produceren. Het productieproces wordt als volgt vereenvoudigd: bamboe – kennende als het natuurproduct – wordt eerst vermalen in kleine stukken. De stukken worden schoongemaakt en vervolgens gemixt met oplosmiddel dat bamboe maakt tot pulp. Keep Cool! Het oplosmiddel wordt vastgehouden in het productieproces en blijft niet in het bamboe zitten. Het mooie is dat dit oplosmiddel gewoon weer hergebruikt wordt. Dat is een opluchting he!? De pulp van bamboe gaat vervolgens naar de spindop waar de pulp tot vezel wordt gemaakt. De vezel wordt gespoeld nog voordat deze gedroogd en aan het spoel wordt gedraaid voor het verdere proces.

De vezel, die in China wordt geproduceerd, wordt vervolgens gebruikt om de meest hoogwaardige producten mee te maken in Turkije. Om zeker te zijn over de meest hoogwaardige kwaliteit en de beste werkomstandigheden hebben onze amigo’s enorm goed contact met de producenten.
 

Deel 1, 2 en 3

Kies jij voor Bamigo dan kies jij voor een productieproces dat weinig water verbruikt en waarbij er geen schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen. In deel 1 van duurzaam Bamigo hebben onze amigo’s je kennis laten maken met de voordelen van bamboe als een natuurlijk product. In het volgende deel van duurzaam Bamigo vertellen onze amigo’s wat we nog meer doen om te zorgen dat de negatieve impact in onze omgeving zo klein als mogelijk blijft. Wordt vervolgd!!

 

Bestel je onderkleding hier

Delen:

Terug naar de webshop