22-11-2017

Zei jouw moeder vroeger ook altijd: ruim je kleding toch eens op? Ze had gelijk! Door je kleding netjes op te bergen gaat je kleding veel langer mee. Toch moet je niet zomaar alles wegstoppen in een la. Hier wat tips welke kledingstukken je op welke manier het beste kunt opbergen.

Hangen

De meeste kledingstukken die over je schouders hangen, moeten ook hangen in je kledingkast. Maar let op dat je niet te veel naast elkaar hangt, een paar cm tussen ieder kledingstuk is de beste optie. Kleding heeft namelijk ruimte nodig zodat het kreukvrij blijft.

Pakken: strijkijzers en de stomerij is de beste manier om je pak te reinigen en zwaartekracht is de beste manier om kreukels te voorkomen. Ga op zoek naar stevige hangers en hang je pak minstens een paar uur buiten de kledingkast voordat je deze opbergt. Zo blijft je pak langer mooi.

Shirt: je strijkt je overhemden en vouwt ze daarna op. Zijn deze bij jou ook altijd weer gekreukt als je deze vervolgens aan wil trekken? Ze kreuken meestal weer wanneer je deze opvouwt. Heb je weinig ruimte om je kleding op te bergen? Hang de overhemden die je het vaakst draagt op. De rest van de overhemden kun je vouwen en stomen de avond voordat je van plan bent deze te dragen.

Nette broeken: ga op zoek naar hangers met clips. Door je broek over een horizontale balk te hangen zorg je dat er geen kreukels in de stof komen. Bevestig de broek bij de tailleband en de zoom.

Jassen: hoe beter de vacht of stof van de jas is, hoe beter het is om je jas op te hangen. Hang ze op met dezelfde hangers als je doet met je pakken. Tip: plaats ze in de zomer in vacuümzakken en sluit ze af en bewaar ze in een koffer. Je creeert niet alleen meer ruimte in je kledingkast maar beschermt je jas ook tegen motschade.

Vouwen

Gebreide stoffen: gebreide kleding verliest zijn vorm wanneer je het ophangt. Deze kun je dus beter opgevouwen opbergen.

Ondergoed: ook ondergoed kun je het beste opvouwen. Op deze manier kun je goed zien hoeveel ondergoed je hebt en goed bijhouden wanneer je het moet vervangen.

Sokken: het opbergen van sokken is waar de meeste mensen de meeste moeite mee hebben. Vaak worden sokken gewoon los in een la gestopt terwijl je deze het beste als paar kunt bewaren. Plaats een sok in de teen van de ander en houdt zo de sokken bij elkaar.

Rollen

T-shirts: de meeste mannen hebben te veel T-shirts. Wanneer je ze allemaal opbergt in een la kun je moeilijk overzicht houden welke T-shirts je allemaal hebt. In plaats daarvan rol je ze op. Zo houd je het overzicht beter en kun je ze ook nog eens makkelijker pakken wanneer je deze nodig hebt.

Casual broeken: het opvouwen van broeken zorgt voor kreukels op plaatsen dat je deze niet kunt gebruiken. Ook je broeken kun je oprollen zodat je ze niet opnieuw hoeft te strijken.

Accessoires

Schoenen: een must voor leren schoenen zijn schoenspanners. Wanneer je deze niet gebruikt kunnen je schoenen uitdrogen en barsten.

Riemen: rol op en berg deze op in je sokkenla. Laat ze niet achter in je broek want dan kan de gesp de stof beschadigen. Nog een voordeel is dat je je riem nooit kwijt bent als je ze netjes opbergt in je sokkenla.

Stropdassen: draag je vaak een stropdas? Rol je stropdas op en zorg ervoor dat het dikste gedeelte aan de buitenkant zit. Dit dikke gedeelte zal de rest van het stof beschermen en zo gaan je stropdassen langer mee.

Bestel je comfortabele onderkleding hier