post image

Hoe wordt bamboe viscose kleding gemaakt?

Bamboe lijkt niet alleen hard en stevig, het is ook enorm sterk. Het materiaal is zelfs zo sterk dat er in Azië voor de bouw van flatgebouwen steigers van bamboe gebruikt worden. Kun jij je voorstellen hoe je van zo’n stevige bamboestengel heerlijk zachte bamboe kleding maakt? Nee? Dan ben je niet de eerste die daar nieuwsgierig naar is.

De bamboeplant

Velen denken dat bamboe een houtsoort is. Dat klopt niet. Bamboe is een grassoort. Daarbij moet gezegd worden dat het gaat om een hele bijzondere grassoort met veel unieke eigenschappen. Want hoeveel planten kunnen er überhaupt eindigen als zachte onderkleding?

Bamboe viscose kleding

Na de oogst worden bamboestammen versnipperd tot hele kleine deeltjes. Vervolgens worden de bamboesnippers gekookt in een bad van natiumhydroxide en koolstofdisulfide. Er worden steeds betere technieken gebruikt, waardoor afvalstoffen worden hergebruikt. Deze technieken zijn nog niet perfect, maar de ontwikkelingen gaan snel.

Nadat bamboe bewerkt is wordt het ook wel bamboe viscose genoemd. De viscosegarens worden gewassen, gebleekt en gedroogd alvorens er bamboe viscose kleding van gemaakt wordt.

Eerlijk product

Bij Bamigo wordt er veel waarde gehecht aan een eerlijk product. Er worden geen bamboesoorten gebruikt die de panda’s eten. Onze bamboe komt uit China. Daar wordt onze bamboe gekweekt op plantages van gecertificeerde leveranciers.

Bij het maken van een eerlijk product vindt Bamigo het ook belangrijk dat de arbeidsomstandigheden goed zijn. Wij werken daarom enkel met leveranciers die aan kunnen tonen dat de arbeidsomstandigheden goed zijn. Verder gaan wij zelf regelmatig naar het buitenland om de arbeidsomstandigheden te controleren. Wij streven ernaar om iedereen die betrokken is bij het produceren van bamboe kleding goed te behandelen.

Bamboe: het textiel van de toekomst

Nog altijd wordt een groot gedeelte van kleding die we dragen gemaakt van katoen. Waarom kiezen er dan steeds meer mensen voor bamboe kleding? Dat komt doordat het dragen van bamboe kleding veel voordelen met zich meebrengt. Ben jij benieuwd? Je ontdekt alles over bamboe in het e-book ‘Bamboe: het textiel van de toekomst’.

ONTDEK E-BOOK

Delen: