post image

In hoeverre is bamboe kleding milieuvriendelijk?

Elke beslissing in je leven heeft directe en indirecte gevolgen. Kies jij voor Bamigo dan hebben beide een positieve invloed. Directe gevolgen: heerlijk draagcomfort en de perfecte uitstraling. Het indirecte gevolg is van toepassing op het milieu. Maar in hoeverre is bamboe kleding nou eigenlijk milieuvriendelijk.

Het proces

Het proces van bamboe tot bamboevezel kan heel onvriendelijk zijn voor het milieu. Dat is bij ons echter niet het geval. Het kleinmaken en chemisch bewerken van de bamboestengels gebeurt bij Bamigo namelijk in een gesloten circuit. Hierdoor komen de chemicaliën nooit in het milieu terecht.

Voordelen bamboe voor het milieu

De unieke eigenschappen van bamboe beïnvloeden de natuur zelfs op een positieve manier. Hieronder vind je enkele voordelen voor het milieu:

  • bamboe kent een hoge productiviteit
  • de grond wordt vruchtbaarder van bamboewortels
  • bamboewortels gaan erosie tegen
  • vergeleken met katoen is er weinig kunstmatige besproeiing nodig en worden er geen pesticiden gebruikt bij de groei van bamboe

Vruchtbare grond

Bamboewortels zijn in meerdere opzichten goed: ze gaan erosie tegen door grond vast te houden. De vertakte structuur van de bamboewortels maakt de grond ook losser waardoor de grond vruchtbaarder wordt. Dit vormt de basis voor gezonde planten. Er worden geen pesticiden gebruikt. De grond hoeft niet te herstellen na de oogst en blijft hierdoor continu waardevol.

Water opnemend vermogen

Daarnaast absorbeert bamboe meer dan drie keer zoveel vocht dan katoen. Hierdoor is er weinig kunstmatige besproeiing nodig. Zeker gezien de waterschaarste in sommige gebieden van de wereld is het belangrijk om efficiënt met water om te gaan.

Hoge productiviteit

Ook kent bamboe een hoge productiviteit. Dit komt doordat bamboe na het kappen opnieuw aangroeit. Dit doet het zelfs in een razend tempo. Hierdoor kan er relatief veel bamboe geoogst worden op weinig vierkante meter. Kies je voor bamboe kleding van Bamigo, dan kies je voor een duurzame natuurlijke bron.

BEKIJK BAMBOE KLEDING

Delen:

Terug naar de webshop