01-03-2019

Elke beslissing in je leven heeft directe en indirecte gevolgen. Kies jij voor Bamigo dan hebben beide een positieve invloed. Directe gevolgen: heerlijk draagcomfort en de perfecte uitstraling. Het indirecte gevolg is van toepassing op het milieu. Maar in hoeverre is bamboe kleding nou eigenlijk milieuvriendelijk.

Het proces

Na de oogst worden bamboestammen versnipperd tot hele kleine deeltjes. Vervolgens worden de bamboesnippers gekookt in een bad van natiumhydroxide en koolstofdisulfide. Er worden steeds betere technieken gebruikt, waardoor afvalstoffen worden hergebruikt. Deze technieken zijn nog niet perfect, maar de ontwikkelingen gaan snel.

Voordelen bamboe voor het milieu

De unieke eigenschappen van bamboe beïnvloeden de natuur zelfs op een positieve manier. Hieronder vind je enkele voordelen voor het milieu:

  • de grond wordt vruchtbaarder van bamboewortels
  • bamboe kent een hoge productiviteit
  • vergeleken met katoen is er weinig kunstmatige besproeiing nodig en worden er geen pesticiden gebruikt bij de groei van bamboe

 

Vruchtbare grond

Bamboewortels zijn in meerdere opzichten goed: ze gaan erosie tegen door grond vast te houden. De vertakte structuur van de bamboewortels maakt de grond ook losser waardoor de grond vruchtbaarder wordt. Dit vormt de basis voor gezonde planten. Er worden geen pesticiden gebruikt. De grond hoeft niet te herstellen na de oogst en blijft hierdoor continu waardevol.

Geen kunstmatige bewatering nodig

Daarnaast heeft bamboe geen kunstmatige besproeiing nodig. Bamboe heeft namelijk genoeg aan de val van natuurlijk regenwater. Zeker gezien de waterschaarste in sommige gebieden van de wereld is het belangrijk om efficiënt met water om te gaan.

Hoge productiviteit

Ook kent bamboe een hoge productiviteit. Dit komt doordat bamboe na het kappen opnieuw aangroeit. Dit doet het zelfs in een razend tempo. Hierdoor kan er relatief veel bamboe geoogst worden op weinig vierkante meter. Kies je voor bamboe kleding van Bamigo, dan kies je voor een duurzame natuurlijke bron.

BAMBOE ALS BESTRIJDER VAN GLOBALE MILIEUPROBLEMEN

Dit zijn nog niet eens alle voordelen voor het milieu. Bamboe heeft een positieve impact op globale milieuproblemen zoals waterschaarste, ontbossing, bodemerosie, het broeikaseffect en de actuele stikstofproblematiek. In het e-book ontdek je hoe bamboe ervoor zorgt dat deze wereldwijde problemen tegengegaan worden.

ONTDEK E-BOOK