17-11-2021

Het dragen van een trui op je blouse is al jaren een trend. Ofja, een trend mag je het eigenlijk niet meer noemen, want dit is het nieuwe normaal. Nu het kouder wordt zie je steeds meer mensen met deze outfit rondlopen. Het is stijlvol en helemaal van deze tijd. Maar waar moet je nu op letten bij het dragen van zo’n outfit? 

Stem de kleuren op elkaar af

Zorg dat minimaal een van twee items een minimalistisch design heeft. Als beide items een print bevatten dan wordt het te druk. Zowel het overhemd/de blouse als de pullover/trui 'clean' is ook stijlvol. Zorg er dan wel voor dat de blouse en de trui niet precies dezelfde kleur hebben. De lichtblauwe blouse is mooi combineerbaar met de donkerblauwe trui. De lichtgroene blouse matcht het beste met de donkergroene trui. Een witte blouse past onder alle pullovers.

Twee varianten op de blouse onder je trui

Deze look kent twee varianten. De meest gebruikelijke variant is het overhemd op de pullover met ronde hals. Het overhemd staat echter ook mooi op een hals met open rits. De outfit is zowel geschikt voor casual als zakelijke gelegenheden. Doordat je laag op laag draagt zal jij het niet snel koud krijgen. Dit maakt de outfit ideaal voor koudere periodes.

Draag de outfit zoals het hoort

Als je de juiste outfit bij elkaar hebt gezocht ben je er bijna. Je moet het dan echter nog wel op de juiste manier dragen. Dat wil zeggen: stop je overhemd in je broek en zorg ervoor dat de uiteindes van de blouse bij de mouwen én bij de kraag zichtbaar zijn. Het is dus belangrijk dat de mouwen van het overhemd lang genoeg zijn.

Bekijk truien