03-09-2018

Het wordt vaak niet zo gezien maar ook sokken zijn een essentieel onderdeel van je outfit. Sokken kunnen je outfit maken of breken. Je sokken matchen met je broek is de meest makkelijke en veiligste methode om sokken te dragen. Ga je voor veilig? Kies dan een paar in dezelfde kleur als je broek of juist een tintje lichter of donkerder dan de kleur van de broek.

Bij zakelijke outfits zijn de broekspijpen van pantalons vaak minder lang dan van jeans. Je sokken vallen dus sneller op. Waarom liever sokken matchen met je broek en niet met je schoen? Dit is niet alleen een ongeschreven regel, er is ook een praktisch reden. Als je zit of als je opgerolde pijpen draagt stopt je broek een aantal centimeter hoger waardoor je kuit zichtbaar te zien kan zijn. Sokken in dezelfde kleur als je broek kunnen in zulke situaties voor optische verlenging van je benen zorgen en dat creëert meer harmonie en rust.

Ook voor sokken met printjes geldt dat de basiskleur overeenkomt met de kleur van je broek. Ga bijvoorbeeld voor ruitjes op streepjes. De opvallendere kleuren in de sok kun je het beste afstemmen met de rest van je outfit. Welk patroon draag je op kantoor en welke draag je casual? Onze tips van links naar rechts:

  • De klassieke ruit raakt nooit uit de mode. Vooral stijlvol bij een geklede schoen.
  • Strepen, strepen en nog meer strepen. Deze gestreepte sok bestaat perfect bij jeans.
  • Omdat je nooit genoeg strepen kan hebben. Deze subtiele streep past bij elke casual outfit maar kan ook goed onder een pak.

Ben je toch meer van de effen sokken? Alle sokken bekijk je in onze webshop.

Naar de webshop