09-10-2018

Er stijlvol bijlopen op kantoor is soms nogal lastig. Er zijn namelijk veel factoren die jouw look teniet kunnen doen. Wij hebben de kledingfouten op een rijtje gezet die het meest voorkomen op kantoor.

1. Kreukels - Het is heel belangrijk dat je de kleding die je aantrekt naar kantoor goed strijkt. Je kleding kan nog zo mooi of kantoorwaardig zijn, is het gekreukt dan doet dit af aan je outfit en dat is eeuwig zonde. Zorg er dus voor dat je overhemd gestreken is. Wat vaak vergeten wordt is het ondershirt of onderhemd. Kreukels in ondershirt of onderhemd zijn vaak zichtbaar door het overhemd heen. Tenzij je kiest voor een huidskleur of khaki ondershirt of onderhemd. Deze zijn juist onzichtbaar onder je overhemd.

2. Ondershirt - Belangrijk is dus dat je ondershirt of -hemd niet gekreukt is maar vaak is het ook minder gepast wanneer de onderkleding zichtbaar is. Wat regelmatig gebeurt is dat het ondershirt boven het overhemd uitkomt. Kies daarom voor een kleine of juist een diepe v-hals om dit te voorkomen. Draag je een stropdas? Dan kan een ondershirt met gesloten ronde hals juist weer wel.

3. Sokken en schoenen - Als je een pak aan hebt en voor de spiegel staat zie je in eerste oogopslag je sokken niet. Pas als je achter je bureau gaat zitten dan kruipen je pijpen van je pantalon omhoog. Voila, je sokken worden ineens zichtbaar. Twijfel je over welke sokken je moet dragen? Speel op save en ga voor dezelfde kleur als je pantalon. En dan je schoenen. Een echte no-go is het dragen van afgetrapte schoenen onder een net pak. Zorg ervoor dat het een geheel vormt en draag nette schoenen.

4. Accessoires - Vaak laten mensen accessoires links liggen wanneer ze naar kantoor gaan. Accessoires zijn juist goed zichtbaar en maken je outfit helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan een riem, horloge of stropdas. Zorg dat je accessoires matchen met de kleur van je schoenen. Ook bij het uitzoeken van je stropdas is het van belang dat je kijkt of de kleuren passen bij de rest van je pak. Je hoeft niet helemaal gekleed te gaan in één kleur, zorg er gewoon voor dat je er geen kermis van maakt.