18-03-2017

Kijk jij ook altijd zo uit naar het weekend? Vaak wordt het weekend volgestopt met taken waar we eigenlijk helemaal geen behoefte aan hebben. Onze amigo's geven jou 10 tips om het weekend comfortabel en ontspannen door te komen.

1. Klusjes

Klusjes vallen niet onder je vrije tijd. Ook al heb je verder geen tijd je klusjes te klaren, prop ze niet allemaal in je weekend. Keep Cool, een goede planning doet wonderen.

2. Familie

Tijdens je drukke werkweek geen tijd voor je geliefde familie? Dat moet je niet laten gebeuren. Plan in het weekend iets leuks met je familie of je gezin. Uitstapjes, spelletjes of lekker samen eten.

3. Slapen

Het beste is om juist niet uit te slapen in je weekend. Komt het je niet bekend voor dat je wilt uitslapen in het weekend en ineens toch vroeg wakker bent? Uitslapen is verbonden met je slaap-waakcyclus. Doe je dit wel dan ben je vaak aan het begin van de week extra moe. Dezelfde tijd opstaan is dus het beste voor je ritme.

4. Tijd voor jezelf

En als je dan toch vroeg opstaat kun je net zo goed even wat tijd nemen voor jezelf. Geniet van je ochtendroutine en gooi alle stress zo van je af.

5. Sport

Het voordeel van sporten in de ochtend is dat je de rest van de dag heerlijk actief bent. En wist je dat tien minuten sporten al genoeg is om helemaal te ontstressen?

6. Plannen

Probeer een moment in de week te vinden voor het opstellen van je planning. Met een planning hoef je niet meer na te denken wanneer je wat gaat doet en dat zorgt voor rust in je hoofd. Alleen nog maar uitvoeren dus.

7. Reflecteer

Soms moet je gewoonweg even een stapje terugdoen en nadenken over je carrière, je toekomst, je opties en uiteraard over jezelf. Regelmatig zulke momenten inlassen helpt je het overzicht te houden.

8. Bewust onbereikbaar

Zet je werktelefoon eens een keer uit in je weekend. Bereikbaar zijn tijdens het weekend kan namelijk ook al voor stress zorgen. Mailtjes die binnenkomen kunnen ook wel eens wachten tot maandag, het is niet voor niets weekend.

9. Passie

Passies? Niet iedereen heeft ze? Maar wie zegt dat deze er niet zijn? Ga op zoek naar iets wat jij leuk vindt om te doen en vul zo je vrije tijd in je weekend. Zo kun je volledig ontspannen.

10. Avontuur

Groot of klein, een avontuur is een avontuur. Ga iets doen wat je uit je comfortzone haalt en waar je met een goed gevoel op terug kunt kijken. De herinneringen kunnen op momenten van stress ook even lekker ontspannend zijn. En last but not least: Keep Cool, Wear Bamigo. Jouw bamboe basics zijn je beste vriend in het dagelijks leven.

 

Bestel je bamboe basics hier