post image

Van bamboe naar onderkleding

Kun jij je voorstellen hoe je van zo’n stevige bamboestengel een lekker zacht T-shirt of boxershort maakt? Je bent niet de eerste die daar nieuwsgierig naar is. Keep Cool! Onze amigo’s zijn de moeilijkste niet en leggen dit graag tot in de puntjes uit.
 

De plant

Een bamboeplant, dat is waar het hele proces mee begint. Keep Cool! Onze amigo’s gebruiken een anders soort bamboe dan dat panda’s eten dus daar hoef jij je geen zorgen over te maken. Oke, waar waren we? Van bamboeplant naar zijdezachte T-shirts en boxershorts. Kun jij je dat voorstellen? Nee precies, wij eerst ook niet. Ook niet zo gek aangezien de Universiteit van Peking pas in 2001 ontdekte hoe bamboetextiel omgetoverd kan worden tot kleding.
 

Bamigo productieproces

Het proces

Pas tijdens het productieproces worden er vezels uit bamboestengels gemaakt. Bamboestengels gaan door een vermaler, worden klein gemaakt en chemisch bewerkt. Keep Cool! Onze amigo’s doen dat in een gesloten circuit en dat betekent dat de chemicaliën dus nooit in het milieu terechtkomen. Over het milieu hoef jij je dus geen zorgen te maken. De samenstelling die door de bewerking ontstaat, ook wel pulp, persen onze amigo’s door de spuitmonden en zo ontstaat een dunne vezel. Die dunne vezel wordt gedroogd en opgerold en voilà daar is het garen. Met die garens gaan onze andere amigo’s aan de slag om onze (h)eerlijke kleding te maken. Is het nog niet helemaal duidelijk voor je? Keep Cool! De afbeelding hiernaast maakt het je makkelijker.
 

Eerlijk product

De amigo’s van Bamigo hechten heel veel waarde aan een eerlijk product en daarom gebruiken zij geen bedreigde bamboesoorten. Waar ons bamboe vandaan komt? Uit China. In China is het mogelijk om de bamboeplant te herbebossen. Vanuit daar reist het bamboe naar Turkije om omgetoverd te worden tot onderkleding. Daarna zet de onderkleding de reis voort naar het mooie Nederland om vervolgens bij jouw thuis te kunnen arriveren.

 

Bestel hier jouw bamboe onderkleding

Delen:

Terug naar de webshop