post image

Wat is bamboe textiel?

Ondanks dat het niet in België groeit, kent iedereen bamboe. Bamboe wordt gebruikt op veel verschillende manieren. Denk hierbij aan meubels, instrumenten, gebruiksvoorwerpen en nog veel meer. Wist jij ook al dat er van bamboe textiel gemaakt kan worden? Nee? Dan wordt het hoog tijd dat jij kennis maakt met bamboe kleding.

Bamboe kleding

Na het vermalen en bewerken van bamboe ontstaat er een bamboevezel. Van die bamboevezel wordt een garen gemaakt dat uiteindelijk verwerkt wordt in de vorm van kleding. Bamboe textiel is dus niets anders dan kleding gemaakt van vezels die afkomstig zijn van de bamboeplant.

Bamboe textiel in combinatie met andere textielsoorten

De boxershorts, T-shirts en sokken die Bamigo maakt bestaan voor het overgrote deel uit bamboevezels maar dat betekent niet dat er geen andere textielsoorten gebruikt worden. Meestal is het een mix met katoen, elastaan of polyamide. Wanneer de vezels gecombineerd worden ontstaat er een mix die voor de juiste stevigheid, het uiterlijk en extra comfort van de producten zorgt.

Kiezen voor bamboe textiel

Nog altijd wordt een groot gedeelte van kleding die we dragen gemaakt van katoen. Waarom kiezen er dan steeds meer mensen voor bamboe kleding? Dat komt doordat het dragen van bamboe kleding veel voordelen met zich meebrengt. Zo absorbeert het drie keer zoveel vocht dan katoen waardoor je merkbaar langer fris blijft. Verder is de bamboevezel glad en rond wat resulteert in een stof die extreem zacht aanvoelt. Ben jij benieuwd? Probeer het uit en ervaar het zelf.

BEKIJK BAMBOE ONDERKLEDING

Delen: