23-01-2019

Iedereen kent bamboe. Bamboe wordt gebruikt op veel verschillende manieren. Denk hierbij aan het maken van meubels, instrumenten, gebruiksvoorwerpen en nog veel meer. Wist jij ook al dat er van bamboe textiel gemaakt kan worden? Nee? Dan wordt het hoog tijd dat jij kennis maakt met bamboe kleding.

Bamboe kleding

Na het vermalen en bewerken van bamboe ontstaan er bamboeviscosegarens. Nadat zojuist genoemde garens gewassen, gebleekt en gedroogd zijn wordt er kleding van gemaakt. Bamboe textiel is dus niets anders dan kleding gemaakt van vezels die afkomstig zijn van de bamboeplant.

Bamboe textiel in combinatie met andere textielsoorten

De boxershorts, T-shirts en sokken die Bamigo maakt bestaan voor het overgrote deel uit bamboe maar dat betekent niet dat er geen andere textielsoorten gebruikt worden. Meestal is het een mix met katoen, elastaan of polyamide. Wanneer de vezels gecombineerd worden ontstaat er een mix die voor de juiste stevigheid, het uiterlijk en extra comfort van de producten zorgt.

Bamboe: het textiel van de toekomst

Nog altijd wordt een groot gedeelte van kleding die we dragen gemaakt van katoen. Waarom kiezen er dan steeds meer mensen voor bamboe kleding? Dat komt doordat het dragen van bamboe kleding veel voordelen met zich meebrengt. Ben jij benieuwd? Je ontdekt alles over bamboe in het e-book ‘Bamboe: het textiel van de toekomst’.

ONTDEK E-BOOK