02-10-2019

Vrijwel elke man heeft wel eens een pak aan. Dit kan op een trouwdag zijn of op een doorsnee werkdag. Als je een pak aan hebt, wil je er natuurlijk van top tot teen goed uitzien. Een belangrijk onderdeel van een goed pak zijn de sokken die je draagt. De een gaat voor safe waar de ander liever opvalt met zijn sokken. In deze blog lees je de do’s and dont’s met betrekking tot het dragen van sokken onder een pak.

Kleur sokken onder een pak

Men vraagt zich met regelmaat af welke kleur sokken onder een pak gedragen kunnen worden. Met een donker pak kies je veelal voor donkere sokken, maar dit is niet altijd een vereiste. Zodra je ervoor kiest om er niet al te opvallend uit te zien kun je het beste een donkere sok aantrekken die net even een tintje donkerder is dan je pak.

Verder is het zo dat je beter voor lichte sokken kunt gaan als je ook een licht pak hebt. Onthoud dan dat je sokken ook nu een tint donkerder moeten zijn. Te donkere sokken onder een licht pak zullen echter weer wat apart staan en dat geeft een minder professionele uitstraling. Het is dus erg belangrijk dat je de kleur van je sokken goed afstemt op de kleur van je pak.

Sokken met opvallende kleuren of patronen

Mensen vragen zich wel eens af of sokken met opvallende kleuren of patronen onder een pak kunnen. Het veiligste is natuurlijk om voor effen sokken te kiezen, maar er kan absoluut voor een opvallende kleur of een patroon gekozen worden. Het is dan wel van belang dat er geen mismatch ontstaat. Er zijn bepaalde punten waar rekening mee gehouden moet worden als je kiest voor opvallende sokken:

1. Combineer je sokken met details uit je pak

Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een sok met een oranje streep is het leuk om dit te combineren met bijvoorbeeld een oranje pochet of een das met ditzelfde printje.

2. Draag niet te opvallende schoenen als je kiest voor opvallende sokken

Het is van belang dat je ervoor zorgt dat je niet te opvallende schoenen draagt wanneer je voor een opvallend paar sokken kiest. Als je voor te veel kleur kiest, kan het zo zijn dat het te veel wordt. Ook hierbij geldt: Less is more.

3. Draag een pantalon met een smalle pijp

Als je opvallende sokken aandoet, is het ook verstandig om een pantalon te dragen met een smalle pijp, hierdoor komen de sokken meer tot hun recht.

Lange of korte sokken onder een pak?

Elke detail is belangrijk bij een pak dus de sokken moeten ook kloppen. Het is gebruikelijk om lange sokken onder een pak te dragen. Met lange sokken worden sokken bedoeld die tot ongeveer halverwege de kuit komen. Het is de bedoeling dat de benen niet zichtbaar zijn. Het is erg gemakkelijk om te checken of jouw nette sokken de juiste lengte hebben voor onder je pak: zorg dat de sokken fijn zitten en neem vervolgens plaats op een stoel. Zodra er blote benen te zien zijn, zijn de sokken te kort.

De belangrijkste tips op een rijtje

Wij hebben de belangrijkste tips nog een keer op een rijtje gezet. Sokken zijn weldegelijk een belangrijk onderdeel van een mooi pak. Zodra je kiest voor effen sokken is het van belang dat deze qua kleur overeenkomen met het pak dat je draagt, maar dan net even een tintje donkerder als dat kan.

Zodra je kiest voor sokken met een opvallend patroon dan is het goed om de sokken te combineren met enkele details die terugkomen in het pak. Verder is het belangrijk om geen opvallende schoenen te dragen en staat het mooi als je een pantalon draagt met een smalle pijp.

Voor welke bamboesokken ga jij?

Als het goed is weet je nu wat de opties zijn als het gaat over het dragen van sokken onder een pak. Kies je ervoor om effen sokken te dragen, dan zijn de James sokken zwart een prima keuze. Wanneer je liever iets opvallends draagt, zijn de James sokken multistreep geel een uitstekende optie. De James denim blauw gestreept zit daar precies tussen: een leuk patroon gecombineerd met een veilige kleur.

De bamboesokken van Bamigo zijn niet alleen stijlvol, maar vooral ook comfortabel. Dat is zeker niet onbelangrijk als je het uiterste uit je dag wilt halen.

BEKIJK ALLE SOKKEN