25-02-2019

Er wordt vaak beweerd dat strakke onderkleding voornamelijk geschikt is in de winter vanwege de extra warmte die het zou bieden. Dit is echter een misvatting, want als jij extra bescherming tegen de kou wil dan is het vooral van belang om te kijken naar het materiaal. De rol van de pasvorm is dan minder doorslaggevend. Maar wat zijn dan wel beweegredenen om bewust te kiezen voor strakke T-shirts voor onder je bovenkleding?

1. Geen ophopingen onder je bovenkleding

Een ondershirt hoort op een enkele uitzondering na onzichtbaar te zijn. Om dat te bewerkstelligen is het belangrijk dat het ondershirt niet ophoopt. Een strak ondershirt zal logischerwijs minder ophopen dan een los ondershirt, waardoor je minder last hebt van zichtbare contouren. Kies je voor een strak T-shirt onder je bovenkleding? Dan ga je voor een nettere uitstraling.

2. Transpiratie wordt beter opgevangen

Wist je dat strakke kleding juist functioneel is bij warm weer? Dat heeft te maken met het feit dat zweet beter afgevoerd wordt door strakke T-shirts dan bij losse shirts. Bij Bamigo heb je naast de strakke pasvorm nog een extra voordeel dat helpt tegen transpiratievlekken: de bamboevezel kan tot wel 70% meer vocht opnemen dan katoen. Ga jij voor een ondershirt tegen zweten? Kies dan voor een slim-fit ondershirt van bamboe.

3. Het voelt aan als tweede huid

Het laatste argument is niet zozeer van toepassing op strakke T-shirts, maar specifiek op strakke T-shirts die gemaakt zijn van bamboe. Bamboe kleding voelt namelijk extreem zacht aan. Dit komt door de gladde structuur van de bamboevezel. Doordat de zachte slim-fit onderkleding goed aangesloten is op de huid lijkt het net alsof de ondershirts als tweede huid dienen.

De een draagt een strak ondershirt omdat hij gaat voor een nette uitstraling, de ander zodat hij langer fris blijft. Om welke reden kies jij voor een slim-fit ondershirt van bamboe?

ONTDEK HET AANBOD