Wasvoorschriften

 

Verzorg onze producten op de juiste manier

Zorg goed voor onze producten. Wassen doe je gewoon met warm water en de normale wasinstructies. Het verschil met katoen is dat onze producten GEEN wasverzachter nodig hebben. Bamboe is en blijft namelijk zijdezacht van zichzelf.


 

Wastemperatuur BamigoTip 1: Niet te heet

Wassen op 30 of 40 graden is meer dan genoeg. Hogere temperaturen zijn niet nodig. Doe je dit wel? Dan kun je de vezels van het product beschadigen.Bleekmiddelen BamigoTip 2: Gebruik geen bleekmiddelen

Het is niet nodig om chloor of bleekmiddelen te gebruiken bij het wassen van Bamigo producten. Ook dit tast de vezels van de stof aan en is schadelijk voor het product.Kleuren

Tip 3: Kleur bij kleur

Sorteer alle witte shirts, longsleeves, tanktops, singlets, (korte) boxershorts en slips en was deze met een wasmiddel voor stralend witte was. Gebruik voor de zwarte producten een wasmiddel voor de zwarte was. En je kunt het misschien al raden, voor de gekleurde producten is een wasmiddel voor gekleurde was het beste om te gebruiken.

 
 

Strijken Bamigo

Tip 4: Strijken

Strijken is verleden tijd en niet meer nodig. Al onze producten zijn namelijk strijkvrij. Wil je toch graag de shirts, boxershorts of slips strijken? Dat kan dat zonder dat de vezels beschadigen.

 

 

Bamigo in de wasdrogerTip 5: Drogen

Ons advies is de producten niet in de droger te doen. Dit kan de vezel van het product beschadigen en dat zou zonde zijn. De wasdroger is dus overbodig.

 
 

Krimpen BamigoTip 6: Krimpen

Krimpen? Daar hoef je geen schrik voor te hebben. De krimp van onze producten is bijna gelijk aan katoenen producten. Daar hebben we in het ontwerp van de producten al rekening mee gehouden. Wil je toch geen risico nemen? Houd dan een centrifuge stand van maximaal 600 toeren aan.