Keuringsdienst van Waarde

Omdat wij bekend staan om onze bamboekleding en er nog altijd veel onduidelijkheid is over dit opkomende textielsoort heeft de Keuringsdienst van Waarde contact met ons opgenomen met de vraag of we wilden meewerken aan een aflevering over bamboekleding. Ons antwoord was een volmondig ja, omdat we veel waarde hechten aan volledige transparantie. Ook vinden we het belangrijk dat de consument precies weet waar en hoe hun producten gemaakt worden. Zo kun je als consument een weloverwogen beslissing nemen en weet je precies wat de impact is van de kleding die je draagt.

De ontwikkeling van de bamboeviscose die wij gebruiken is duurzaam, maar is dit ook bij andere producenten het geval? Bij de ontwikkeling van bamboeviscose worden bijvoorbeeld ook chemicaliën gebruikt. Wanneer hier niet verantwoord mee wordt omgegaan, is dit potentieel milieubelastend. Wanneer een leverancier niet aan onze maatstaven voldoet, ondernemen we dan ook direct actie.

Zo is uit onderzoek van de Keuringsdienst van Waarde gebleken dat een van onze leveranciers garens heeft ingekocht bij een fabriek die een deel van hun afvalstoffen in het milieu hebben geloosd. Dit staat uiteraard haaks op waar wij voor staan. Naar aanleiding hiervan hebben we daarom deze leverancier per direct opgelegd geen garens meer in te mogen kopen bij de betreffende fabriek en die samenwerking te beëindigen. Daarnaast zijn we zelf met onderzoek bezig hoe we dit in de toekomst beter kunnen voorkomen. Als voorloper hebben een verantwoordelijkheid die we graag nemen.